3 Ekim 2018 Çarşamba

Bursa Kick Boks Kursu

Kick boks, uzakdoğu sporlarının en iyi biçimde bir araya gelmesi sonucunda oluşturulmuş, güç ve de tecrübeye dayanan yumruk teknikleri ve tekme teknikleriyle iki rakip arasında ringde rekabetli şekilde yapılan yarışma ve savunma sporunun adıdır.

Kick boks sanatı, tekme ve yumruk kullanmayı içeren bir spor branşıdır. Bu yüzden bu sporu yaparken muhakkak eldiven, kask ve dişlik gibi malzemelerin kullanımı gerekmektedir ve de zorunludur. Bu spor alanında uzmanlaşmak ve ilerlemek isteyenler için iyi bir kondisyona sahip olmak ve bu alandaki eğitmenlerinin her söylediklerini dikkate alarak ve eğitmenlerinin söylediklerini harfiyen yerine getirmeleri çok önemlidir.

Faydaları nelerdir?

-          Hareketli bir spor branşı olduğu için tüm vücudu çalıştırır.
-          Aerobik özelliği yüksektir ve bu yüzden vücuda yüksek kalori harcatır.
-          Gün boyu oluşan stresi azaltır. Günün stresinden kurtulmak ve tekrardan deşarj olmak için birebir bir özelliğe sahip bir spor branşıdır.
-          Kişinin kendine olan özgüvenini çok iyi şekilde artırır.
-          Kişinin koordinasyonunu geliştirir. Özellikle el, göz, ayak ve hareketlilik koordinasyonunu ve uyumu en iyi şekilde geliştirir.
-          Endorfin hormonunun salgılanmasına destek olur. Bu sayede kişi efor sarf ederken mutlu olur ve bu enerjisini yansıtır.
Sizlerde Bursa kick boks eğitimleri ve Nilüfer kick boks eğitimleri ile kendinizi geliştirebilir ve kick boks eğitimleri alabilirsiniz. Daha fazlası için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder