18 Nisan 2019 Perşembe

Montessori Eğitimi Nedir? Çocuklar İçin Montessori Eğitimi

Montessori adından da anlaşıldığı üzere ünlü İtalyan eğitim felsefesi uzmanı olan Maria Montessori tarafından geliştirilmiş bir eğitim sistemidir. Maria Montessori 1870 İtalya Ancora’da doğmuş ve tıp doktoru olarak eğitim almıştır. Daha sonraları ise hayatında bir dönüm noktası olarak psikiyatri alanına yönelmiş ve kendisini bu çocukların eğitimine adamıştır. Öyle ki bu Montessori eğitimi günümüzde tüm dünyada popülerliğini ve etkisini korumaktadır. Montessori tarafından geliştirilen bu sistem çocuklar için oldukça etkili bir eğitim sistemidir.

Maria Montessori tarafından geliştirilen bu metod, her çocuğun bir birey olduğunu kabul etmektedir. Böylece bu bireylerin yani çocukların kendi özgür seçimlerini yapmalarına olanak tanır. Bu yönleriyle dikkat çeken Montessori metodu; çocuklara araştırma yetisi, problemleri veya sorunları deneyimleme, hata yapma ve yapılan hatalarını kendi kendilerine düzeltmeleri için onlara olanak tanır. Sizlerde montessori yatak ve 3 yaş etkinlikleri hakkında detaylı bilgi almak için hemen sitemize girebilirsiniz. Birbirinden farklı ve yararlı içerikleri hemen okuyabilir ve sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.

Montessori felsefesine göre çocuk evrenseldir. Çocuk bütün çağlarda her zaman var olmuştur ve zamanın sonuna dek hep var olacaktır. Tarihte hiçbir zaman tarih öncesi çocuğu, orta çağ çocuğu gibi kavramlar yoktur. Sizlerde Montessori felsefesi hakkında daha detaylı bilgileri okumak, etkinlikler hakkında bilgi almak ve daha fazlası için hemen www.montessorifelsefesi.com gelin. Aramıza katılın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder