14 Ekim 2020 Çarşamba

Bateri Kursu Ankara

Bateri kursu Ankara akademimizde profesyonel akustik ve dijital baterilerle özel yalıtımlı stüdyolarda gerçekleşmektedir. Bateri kursu, davulun seslerin hazır olduğu enstrümanlardan biri olması nedeniyle tüm Dünya müzik ekollerince piyano gibi müziğe başlangıçta ilk sırada önerilir. Ritim duygusu belli bir seviyenin üzerinde olan herkes bateri çalabilir. Bateri çok çabuk icra düzeyine ulaşılabilen bir enstrüman olduğu için hobi olarak da genellikle tercih edilmektedir. İlk etapta belli kalıplar kullanılarak öğrencinin enstrümanı icra etmesi sağlanır. Sonrasında parçadan bütüne ilerleyerek teknik, metronom oturtulur. İlerleyen süreç basitten zora eşliklerle takip edilir.

Bateri dersleri haftada 1 gün 1 saat bire bir özel ders olarak yapılır. Haftanın diğer günleri öğrenci dersteki yüklemeleri etüt eder. Bu etütler bateri seti, davul pedi veya dijital davulla gerçekleşebilmektedir. Ayrıca ücretsiz olarak öğrenci kursun davul stüdyolarında etütlerini yapabilir. Haftada 1 gün 1 saat ders günü öğrencinin de uygun olduğu gün ve saate göre planlanır. Öğrenciler belirli bir düzeyin üzerinde başarıya ulaştığı zaman, yeterli hale geldiklerinde yıl sonu konserlerinde grupla birlikte konserlere dahil olurlar. İlerleyen dönemde kişinin yatkın olduğu ve tercih ettiği müzik tarzları üzerinden eğitim müfredatı revize edilmekte ve seçilen alana yoğunlaşılmaktadır. Bateri çabuk sonuç verir ancak uzman noktaya gelmekse düşünüldüğünden çok daha uzun sürebilmektedir. Bateri kursu Ankara merkez adresimizi ziyaret ederek kurslara katılabilirsiniz. Kurs sürecinde ücretsiz olarak merkezimizde davul stüdyolarında etütlerinizi yapabilirsiniz. Küçük yaş gruplarında bateri dersi dijital davul ve akustik davul kullanılarak gerçekleşir. Dijital davulların içinde program olarak bulunan özel ton ve müzikler çocukların ilgisini toplamakta olup metronom gibi ekipmanlarında hazır set halinde bir arada bulunmasını sağlar.

Davul setinin diğer adı bateridir. Davul dersi ile bateri dersi aynı eğitimi temsil etmekle beraber tek başına davul ve diğer perküsyon ekipmanları için de eğitimler bire bir özel ders şeklinde gerçekleşir. Tüm enstrüman kurslarındaki gibi davul dersleri de kişinin karakteristik özelliklerine, yeteneğine göre şekillenir. Derslerin müfredat başlıkları oluşturulurken kişinin yeteneği, varsa alt yapısı, eğitim süresince gösterdiği performansla ilişkili ivmesi göz önüne alınır. Ankara kurs merkezimizde davulun yanı sıra bongo, tef gibi enstrümanlarında aktif kullanımına ilişkin çalışmalar davul dersi içeriğindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder