30 Ocak 2018 Salı

Çocuk kitapları

               Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik olarak olgunlaşması onların hayata karşı hazır olmaları konusunda büyük öneme sahiptir. Psikolojik olarak olgunlaşmak çocuk kitapları okuyarak gerçekleşmektedir. Çocuğun hayal dünyasının zenginleşmesi ile beraber daha çok hayal kurmayı beraberinde getirecektir. Bu sayede hayal dünyası daha zengin olan çocuk gelecek konusunda yaratıcı fikirler oluşturabilir.
               Çocukların okuma alışkanlığı kazanması konusunda da çocuk kitapları büyük öneme sahip. Sadece okuma alışkanlığı değil aynı zamanda okuduğunu anlama ve yorumlama konusunda da çocuk kitapları en büyük yardımcılar arasında yer alıyor. Çocuk kitapları okuduğunda hikayelerde geçen kahramanlar çocuğun zihninde canlandır. Bu durum okuduğu şeyleri somutlaştırma, yani soyut kavramları zihinde canlandırma yeteneğinin gelişmesine katkı sağlar.
               Çocuk kitapları farklı yaş düzeylerine uygun olarak hazırlanmaktadır. Bu yaş düzeylerini dikkate alarak çocuğunuz için uygun çocuk kitapları almanız geleceğe yapacağınız en büyük yatırımlar arasında yer almaktadır. Okuyan nesiller ülkemizin geleceği için oldukça önemlidir ve okuma alışkanlığı çocukken kazanılmaktadır. Çocuk kitapları başarılı öğrencilerin diğerlerinden ayrılarak ortaya çıkmasında öneme sahiptir.

Resimli Çocuk Kitapları
               Resimli çocuk kitapları çocukların yaşına göre hazırlanmaktadır. Hikayelerin resimler kullanılarak zihinde canlandırılmasını sağlayan bu kitaplar çocukların dikkatini çekmeyi her zaman başarmıştır. Çocuğunuza okuma alışkanlığı kazandırmak için resimli çocuk kitapları almanız büyük öneme sahiptir. Çünkü resimli çocuk kitapları incelendiğinde hem hikaye hem de resim birlikte yer almaktadır. Metinlerin görsel olarak zihinde canlandırılmasına yardımcı olacak olan resimler çocuğunuzun zihinsel gelişimine katkı sağlayacaktır.
               Yaşının ilerlemesi ile birlikte resimli çocuk kitapları ona okuduğu metni zihinde canlandırma konusunda çok şey katacaktır. Zaten bir süre sonra yaşına uygun kitapları okumaya başladığında artık resimlerin olmadığını zihinde canlandırma işlemini kendisinin yapması gerektiğini sizler de çocuk kitaplarını inceleyerek görebilirsiniz. Resimli çocuk kitapları çocukların zihinde canlandırma yapmasına katkı sağlamaktadır. Bu sayede çocuğun soyut kavramlara anlam yüklemeyi öğrenmesi ve bu anlamları zihninde canlandırabilmesi sağlanmaktadır.
               Resimli çocuk kitapları alanında uzman yazarlar ve çocuk gelişimi uzmanları tarafından hazırlanmaktadır. Durum böyle olunca çocukların geleceğe yönelik gelişimlerini doğru olarak tamamlamalarına resimli çocuk kitapları büyük katkılar sağlamaktadır.

Okuma Kitapları
               Okuma alışkanlığı kazanmış bireyler çocukluktan yetişkinliğe, yetişkinlikten yaşlılığa kadar hayatının her döneminde kitaplara karşı ilgi duymaktadır. İlkokul çağından yaşlılık dönemine kadar hayatının her evresinde okuyan bireyler yetiştirmek tüm ülkelerin ortak gayeleri arasında yer almaktadır. Okuma kitapları çocuklara okuma alışkanlığı kazandırma hususunda oldukça önemli bir ol üstlenmiştir. Çocukların ilgisini çekecek hikayelerle hazırlanan okuma kitapları hem okuma alışkanlığı hem de zihinsel gelişim açısından çocuklara katkı sağlamaktadır.
               Okuma kitapları her yaşa uygun olarak farklı farklı hazırlanmaktadır. İlkokul öğrencileri için ayrı kitaplar hazırlanmışken orta okul, lise ve üniversite öğrencileri için farklı kitaplar hazırlanmıştır. Her yaşın gerekliliği farklı olduğundan dolayı okuma kitapları da kendi içinde farklı kategorilere ayrılmıştır. Lise çağından itibaren çocukların hangi tür okuma kitaplarından hoşlanacağı ortaya çıkmaktadır. O türe uygun okuma kitaplarına ilgi gösteren çocuklar ve gençler sevdikleri türdeki kitapları okumanın mutluluğunu yaşamaktadır. Okuma kitapları hikayeler, romanlar, denemeler gibi çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Bu kategoriler arasından ihtiyaçlarınıza en uygun olana yönelerek okurken sizleri bambaşka dünyalara götürecek okuma kitaplarına ulaşabilirsiniz.

Hikaye Kitapları
               Hikaye kitapları çocukların ilgisini çekecek birçok hikayeyi beraberinde getirmektedir. Hikaye kitapları içerisinde yer alan hikayelerin tamamı içerisinde birtakım mesajlar barındırmaktadır. Bu mesajlar genellikle; iyilik yapmak, kötü insanlardan uzak durmak, hayvanları sevmek, büyüklere saygılı olmak gibi konular üzerinedir. Hikaye kitapları okuyan çocuklar bu mesajlara uygun davranış gösterirler. Bu durum çocuk üzerinde olumlu etki yaratmaktadır.
               Çocuğun zihinsel gelişimine katkı sağlayacak olan Hikaye kitapları aynı zamanda okuma alışkanlığı da kazandıracaktır. Kitapların birbirinden eğlenceli olduğunu gören çocuklar kitapları bittiğinde yeni kitap alınması için ısrarcı olacaktır. Bu durum ilerleyen yaşlarında da devam edecek, çocukların araştırıcı kimliğe bürünmesine katkı sağlayacaktır.
               Hikaye kitapları üzerinde yer alan resimler çocuğun zihinsel olarak nasıl bir şeyler canlandırması gerektiği konusunda da yol gösterici olmaktadır. Zihinsel gelişime katkı sağlayan hikaye kitapları küçük yaşlardan itibaren çocuğun yaşına uygun olarak sürekli okunması gereken kitaplar arasında yer almaktadır. Her yaşa göre farklı içerik ve ağırlığı olan hikaye kitapları çocukların ilgisini çekmek için çeşitli renkler kullanılarak hazırlanmaktadır.

ilk gençlik kitapları
               Her yaşın farklı ilgileri beraberinde getirdiği gerçeği yadsınamaz. Farklı yaşlarda olan insanlar farklı kitaplara ilgi duyuyorlar. İlk okul çocukları resim hikaye kitaplarını daha çok severken lise öğrencileri ilk gençlik kitaplarına ilgi gösteriyorlar. İlk gençlik kitapları yaygın olarak sürükleyici bir anlatımı tercih ediyor. Gençlerin bu anlatımdan sıkılmadığını söylemek zaten mümkün.
               İlk gençlik kitapları aşk ve macera temalı oluyor genellikle. Gençlerin aşk konusundaki merakı sürükleyici bir anlatımla buluşunca ilk gençlik kitapları elden düşmüyor hiçbir zaman. Gençliğe yavaş yavaş adım atmanın heyecanıyla bu tarz kitaplar dikkatlerini daha çok çekiyor. İlk gençlik kitapları öğrencilerin okuma alışkanlığını sürdürmesi açısından da büyük öneme sahip. Düzenli bir şekilde kitap okumayı başaran bireyler daha fazla kelime dağarcığına sahip oluyor.
               İlk gençlik kitapları o dönemde yaşanan duygusal değişimlere paralel olarak farklı konuları bünyesinde barındırıyor. Macera temalı ilk gençlik kitapları gençleri bir çırpıda okuyacağı sürükleyici anlatımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Zaten genelde ilk gençlik kitapları seri olarak çıkıyor. Yeni serinin gelmesini merakla bekleyenler kitap piyasaya çıkar çıkmaz hemen okuma çabasına giriyorlar. Durum böyle olunca ilk gençlik kitapları gençlerin kitap okumasında büyük öneme sahip oluyor.

Değirmenler Vadisi
               Kitapların görselleri her zaman metinlerden önce fark edilir. Değirmenler Vadisi daha önce görmediğiniz kalitede görseller ile süslenen bir kitap olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Çocuklara hitap eden bir kitap olduğunu söylemek mümkün fakat pek çok yetişkin de Değirmenler Vadisi okumaktan kendini alıkoyamıyor. Çünkü Değirmenler Vadisi muhteşem bir akıcılıkla hazırlanmış durumda. Bu akıcılık özellikle çocukların kitabı hızlı bir şekilde okumasına katkı sağlıyor.
               Değirmenler Vadisi kitabındaki görseller alanında uzman kişiler tarafından hazırlanmış. Kitabı elinize aldığınızda birkaç sayfa incelediğinizde kitabın görselleri dikkatinizi çekmeyi başaracaktır. Çocukların zihin dünyasında olumlu katkılar yaparak okuma alışkanlıkları kazanmasını sağlayacak olan bu eşsiz eser Değirmenler Vadisi günümüzde yoğun ilgi ile karşılaşmış durumda.
               Çocukların zihinlerinde canlandıracakları o kadar çok şey var ki bu kitap onların zihin dünyasına çok katkıda bulunacaktır. Zihinlerinde nasıl bir şeyler canlandırmaları konusunda Değirmenler Vadisi sunduğu eşsiz görseller ile çocukların hayal dünyasına katkı sunmaktadır. Soyut düşünme yeteneğini ile birlikte kitap okuma, diksiyon, kelime dağarcığı gibi çeşitli alanlarda çocuklara katkı yapan bu kitap günümüzün teknolojisinin insanlar üzerinde nasıl etki uyandırdığını farklı bir bakış açısı ile çocukların seviyesinde anlatıyor.

Bidigago
               Alışılagelmiş çocuk hikaye kitaplarının oldukça dışında bir kitap ile tanıştıralım sizi. Bidigago çocukların dikkatini çekmeyi başaran eşsiz kitaplara arasında yer alan bir eser. Bu kitap aslında sadece bir kitap değil birkaç kitaptan oluşan bir seri. Sadece metinlerin olduğu sıradan hikaye kitaplarının oldukça dışında bir kitap. Çocukların çizim yapabilecekleri boş alanları olan, sorulan sorulara yanıt verecekleri kısımları bulunan bir kitap Bidigago.
               Kitabın sorduğu sorulara çocuklar yanıtlar veriyor, bazen de resimler çiziyorlar. Yani bu kitap hem bir şeyler öğretiyor hem de bir şeyler yaptırıyor. Özünde ise çocuklara düşünmeyi öğretiyor. Ezberden uzaklaşarak çocukların kendi çabaları ile bir şeyler öğrenmesi gerektiğine vurgu yapan Bidigago dediğimiz gibi alışılagelmişin dışında bir kitap.
               Çocukların Bidigago ya olan tepkisi inanılmaz. Seri halinde ilerleyen Bidigago her sayfasında yeni bir şey ile çocukları karşılıyor. Onların keyifli zaman geçirirken kitap okuma alışkanlıklarına sahip olmasını sağlayan bu eşsiz başyapıt çocukların unutamayacağı kitaplar arasında yerini alacaktır. Hem kitap hem defter özelliklerini bünyesinde barındırması çocukların dikkatini çeken ve daha fazla zaman geçirmek istedikleri bir kitap olmasını sağlıyor.
Önerilen çocuk kitapları
               Başarılı kitaplar birçok kişi tarafından tavsiye edilmektedir. Önerilen çocuk kitapları da birçok uzman tarafından veya kitapları okuyan, inceleyen kişiler tarafından yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Önerilen çocuk kitapları çocukların zihin dünyasına başarılı etki yapan ve çocukların keyif alarak okuyacakları kitaplardan oluşuyor. Hem okuma alışkanlıkları hem de bir şeyler öğrenme açısından dolu olan bu kitaplar dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.
               Önerilen çocuk kitapları en çok satanlar listesinde üst sıralarda yer alarak hak ettiği değeri kısa sürede buluyor. Bu önerilen çocuk kitaplarının ortak özelliği ise sadece çok okunması ve çok talep alması değil; önerilen çocuk kitapları çocukları geleceğe hazırlama konusunda önemli rol ve görevler üstleniyor. Zihin dünyasına etki ederek çocukların daha fazla düşünmesine katkı sağlayan bu yapıtlar doğal olarak en çok tavsiye edilen kitaplar arasında yerini almayı doğal bir şekilde sağlıyor.
               Önerilen çocuk kitapları konusunda isim vermek diğer başarılı yapıtlara haksızlık olsa da Değirmenler Vadisi ve Bidigago kitapları çocukların en çok talep ettikleri kitaplar arasında yer alıyor. İki eser de incelendiğinde çocukların dikkatlerini üzerlerine çekecek birçok detayı bünyesinde barındırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder