27 Nisan 2020 Pazartesi

Corona Türkiye Haberleri

Türkiye'de corona virüsü etkisinden dolayı ölü, vaka ve entübe sayıları sürekli güncelleniyor. Corona virüsü salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye üzerindeki etkisini de sürdürmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Kovit19 pandemisi ile ilgili yaşanan son durumu ve gelişmeleri canlı yayın basın toplantılarında ya da kendi sosyal medya hesabından sık sık açıklamalarda belirtiyor.

Dünya üzerinde eş zamanlı bir kötü tablo yer alsa da Corona Türkiye tablosunda her şeye rağmen umut veren istatistikler yer alıyor. Mevcut Kovit19 salgın tedbirleri kapsamında ilerleyen Türkiye yaşanan olumlu gelişmelerle virüsü kontrol altına alabileceğine kenetlenmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle vatandaşlara işsizlik sigortası, emekli maaşı, pandemi yardımı gibi yardım çalışmalarına başlanmış ve vatandaşların bu dönemde mağdur olmalarının önüne geçilmeye çalışılmıştır. Son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yapmış oldukları ortak çalışmalarla vatandaşların Nisan'da da gerekli ödemeleri IBAN numaralarına yapılacağı bildirilmişti.

Corona Türkiye üzerindeki vaka sayısında azalma görülürken, Türkiye; İspanya, İtalya ve İngiltere'nin ardından bazı ülkelere de yardım etme kararı aldı. Ülkede sıkı tedbirler elden bırakılmamışken, Mayıs ayında AVM ve şehirlerarası karantinanın kalkması bekleniyor. Sizlerde tüm güncel Corona Türkiye haberleri için kovit19.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder