23 Nisan 2020 Perşembe

Vedik Astroloji

Yantra sözcüğü, Sanskrit Kök hecesi yam olup, yam; kontrol, dizginlemek demektir bu, kontrol etmek ya da bastırmak anlamına gelmektedir. "Kontrol etmek ve bastırmak", her yere gitmeye meyilli olduğu için zihin için de geçerlidir!. '-tra' ise, araç, alet demektir; Sanskritçe Yantra, "sürdürmek, desteklemek" ve kök "-geçici ekstraktı ifade eden araçlar" anlamına gelir. Yantra ruhsal gelişim yolunda bir araca ihtiyaç duyanlar için   fraktal yapıda geometrik şekillerle hazırlanan 5000 yıllık kadim spiritüel bir araçtır.Yantralarda odak nokta bindu dediğimiz merkezdir.Bu noktaya odaklanıp dikkati buraya çekmek gerekir.Yantralardaki herbir geometrik şeklin ayrı anlamı vardır. Yantralar batı kültüründe genelde mevcut yaşamda para aşk iş sağlık gibi dünyevi ihtiyaçlar için kullanılır doğu kültüründe ise zihni dengede tutmak ve ruhsal seviyeyi yükselmek zihinsel ve ruhsal dengeyi sağlamak için kullanılır. Mevcut yaşantıda yantra mucizesinden faydalanıp ruhsal gelişimi sağlarken dünyevi hayatta aşk para sağlık iş gibi konularda kişi yantrası ile kendi mucizelerini yaratabilir. Farkındalığımızla hayatı kolaylaştırmak için yantranın spiritüel gücünden  faydalanabiliriz Mucizelerini Yarat, Yantra mucizesi sayesinde artık sizde kendi meditasyon aracınıza sahip olup, whatsapp grup çalışmalarına katılabilirsiniz. Her bir YANTRA spiritüel bir araçtır ve ruhsal bir yola çıkmak isteyenlere yardımcı olur.

Mantra kelimesinin kökeninde " man" düşünmek "tra"özgürleşmek tamlaması vardır yani mantra düşüncede özgürleşmek demektir. Mantralar hiçbir dinle bağdaştırılamaz. Mantra bilinçaltı tıkanıklıklarından kurtaran güçlü bir araçtır. Ruhu olgunlaştırma bilinçaltı tıkanıklıklarını kaldırma frekansımızı yükseltme yolunda başvurduğumuz spiritüel araçtır mantralar. Olumsuz düşünce ve kodlamaları değiştirip kendimizi yeniden kodlamanın bir yoludur. Evrende herşey bir enerjidir. Enerji titreşir. Her titreşim frekansının bir sesi vardır. Mantralar evren dilinin sesleridir. Tek bir hece olabildiği gibi bir sözcük veya sözcüklerden oluşan bir cümlede mantra olabilir. Herhangi bir mantranın içinde bulunan hecelerin yarattığı ses titreşimleri ruhsal ve fiziksel bedenimizde etkileşim bulur. Mantranın şifası burdan gelir. Zihni boşaltmak konsantrasyonu artırmak huzura ermek titreşimimizi değiştirip frekansı yükseltmek için  mantralara spirütüel yolda baş vurulur. Bazı mantraları dinleyerek de gerekli aktivasyonu sağlayabiliriz. Kendi titreşim alanımızda değişim yaratmak istiyorsak mantraları kendimiz söylemeliyiz. Kendi sesimizin şifa gücünü böylece kullanmış oluruz. Kendi sesimiz kafatasının içinde titreşim yaptığında sağ ve sol beyin lopları dengelenir. Hormon ve enzimler daha çok salgılanır ve beyinde çalışmayan hücreler aktive olur ve mantranın şifa gücü ortaya çıkar.

Hint Vedik Astrolojisi, yaklaşık olarak 4.000 yıl kadar önce Hindistan'da ortaya çıkan bu Kadim İlim günümüz de artık kısaca Vedik Astroloji olarak bilinir. Işık anlamına gelen Vedik Hindistan'daki Pandit adı verilen insanlar tarafından bugünlere getirildi. Batı Burçları ile arasındaki en büyük fark Batı Burçları hesaplamalarında Güneş’i, Vedik Astrolojisi’nde ise Ay Gezegenini esas alarak hesaplamalar yapılır.  Vedik Sisteminde kullanılan Zodyakla (Sidereal Zodiac) Batı Astrolojisinde kullanılan Zodyak (Trapical Zodiac) arasında çok önemli bir fark vardır. Asıl bir başka en büyük fark ise Vedik astrolojisi “Ruhun bir yolculuğu” olduğuna inanır. Vedik astrolojisine göre hepimiz birbirimizden bağımsız bireyler değiliz. Bizler Hepimiz bu Evrene ve Evrenin bir parçasıyız. Bununle birlikte bu dünyaya geliş amacımız, hayatı kavrayış biçimimiz, ruhumuzun hangi yollardan geçtiği ve geçeceği, tekâmül sürecimiz bu alan için daha yoğun öne çıkar. Batı Burçların esas aldığı Güneş ise bizim egomuz ve kimliğimizdir. Dolayısı ile bireyselliğimiz, kişiliğimiz, hayat enerjimiz Batı astrolojisinde daha yoğun vurgulanırken, Vedikte ise ruhun yolculuğuna ve karmamıza dönük hareket eder.

Bir kişinin doğum anında, gezegenlerin ve takımyıldızların hepsi belli bir yerleşimdeydi. Vedik astrolojide ruhun karmaları olarak da bilinen gezegenlerin hepsi geçmişinizde, günümüzde ve gelecekteki yaşamınızda önemli roller oynar. Doğum haritanız, gezegenlerin haritası ve doğduğunuz zamanki kesin konumudur. Doğum haritasını okuduğunuzda, burç, astroloji evi, kişilik, yönler, güçlü ve zayıf yönleriniz dahil olmak üzere kendiniz hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatır.

Grafiğiniz aynı zamanda gelecekteki yaşam olayları ve olasılıkları ile bu olayların ne zaman gerçekleşebileceği hakkında size daha fazla bilgi verebilir. Vedik astroloji okurken, gezegensel etki dönemleri veya gezegensel iktidar dönemleri olarak da adlandırılan bir şey kullanabilirsiniz.

Bu, doğum haritanızdaki belirli gezegenlere baktığınızda, o gezegensel dönemde sizin veya bir başkasının ne bekleyebileceğini söyleyebileceğiniz anlamına gelir - bu, kariyerinizdeki bir değişiklik, sağlıktaki ebbs, başlayan veya biten ilişkiler… tahminler sonsuzdur. Batı Burçlarında sadece 12 adet Burç var iken, Vedik Astrolojisinde ise 27 nakshatra (Burç) vardır.  Web sitemiz Mucizelerini Yarat sayesinde Vedik Doğum haritanızı çıkartıp analiz yaptırma imkanına da sahip olabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder