8 Mayıs 2020 Cuma

Memur Davalarına Bakan Avukatlar

Hukuk sisteminde avukatlara birçok alanda ihtiyaç duyulmaktadır. Buna göre gerek iş alanlarında gerekse de kişilerin bireysel anlamında avukatlar her zaman için önemlidir. Alanına göre çeşitli avukatlar da yer almaktadır. Buna göre memur davalarına bakan avukatlardan da söz etmek mümkündür.

Memur davaları genelde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince memurlar hakkında uygulanan disiplin soruşturmaları, memurluğu giriş ve buna göre aldıkları cezalarla birlikte soruşturmaların gerçekleşmesi sonucunda memurluktan ihraç edilmeye kadar yaptırımlar uygulanmaktadır. Memur davalarına bakan avukatlar arasından ise bu alanda hizmetler vermektedir. Çünkü mahkeme ortamında daha iyi savunulması ve olayların çok daha açık ve net biçimde yansıtılması açısından iyi bir idari dava avukatının tercih edilmesi gereklidir.

Genel anlamda şu davalar ön plandadır; memurluktan çıkarma cezası ile ilgili davalar, memurluğa girişte karşılaşılan sorunlar ile ilgili davalar, memurların özlük haklarına ilişkin davalar ve disiplin cezaları ile ilgili davalar gibidir.

Bu gibi davalardan veya benzeri davalardan sorumlu olan memur, idari dava avukatlarına başvurarak her türlü memuriyet ile alakalı sorunlarına çözümler bulabilir. Memur davaları genelde idare hukuku çerçevesinde değerlendirilmektedir. Memur davaları için görevli olan avukatlar ise size bu süreçleri kaçırmamanız açısından ve buna bağlı olarak kanunla hükmedilen itiraz süreçlerini de sağlıklı biçimde yürütmeniz için yardımcı olacaktır. Memur davalarında görevlendirilen avukatlar genelde bu alanda uzmanlaşmış ve bilgi, birikim, deneyimlerini bu davalar üzerinde gösteren avukatlardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder