4 Haziran 2020 Perşembe

EU4 Rehberi Youtube Kanalı

Europa Universalis 4 oyunu serisinin daha önceki oyunlarını da oynamış olanlar için anlaşılması kolay bir oyundur. Sadece birkaç iyileştirme ve birkaç değişiklik eklenmiştir. Birkaç oyunla kısa sürede oyuna uyum sağlayabileceğinizi tahmin ediyorum. Oyun 1444 yılında başlıyor, yani İstanbul'un Osmanlılar tarafından ele geçirilmesinden 9 yıl öncedir. Oyunda, benzer olanlarda olduğu gibi o sırada bilinen tüm eyaletleri seçme şansımız var. Ayrıca oyun, oyundaki senaryoların tarih ve dönemlerine göre seçilebilen önemli ulusları da belirtir.


Bildiğiniz gibi, Europa Universalis'in diğer oyunlardan farklı bir ekonomik sistemi vardır. Aslında, bir oyunda ilk kez enflasyon serisi AB serisinde kullanıldı. Enflasyon ve istikrar gibi özellikler hala mevcuttur. EU4 rehber oyunun başında çok fazla kullanmasanız bile, enflasyonu kontrol altına almaya ve ülkenin istikrarını yüksek seviyede tutmaya çalışacaksınız. Diplomasi ve hükümet birbirleriyle bağlantılı olarak hazırlanır. Hükümet bölümünde yönetim tarzınız, etnik kökeniniz veya ülkenizdeki kökenleri, monarşiyseniz danışmanlarınız, varisiniz ve mirasçınızın liyakat gücü gibi özellikler. Sekmenin hemen yanındaki diplomasi bölümünde, kiminle savaştığınız, kiminle ateşkes yaptığınız, kızlara verdiğiniz ve kızlarınız olduğu ve casusluğunuzun seviyesi gibi birçok şeyi görebilirsiniz.


Savaşın başlangıcını bilenler, EU4 oynama rehberi bu tür oyunlarda olması gereken bir özelliğin Casus Belli olduğunu biliyorlar. O ülkeyle savaşmak için haklı bir nedeniniz olduğunu gösteren bu belge elbette EU4'te de var, ancak artık sizi çok fazla kısıtlamıyor. Oyun hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Youtube kanalımdan bakabilirsiniz. Hemen şimdi sizde Game Grimm YouTube Kanalına abone olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder