19 Mart 2020 Perşembe

Uzaktan Eğitim Oyunlaştırma ile Etkileşim

İçerisinde etkileşim araçlarını kullanacağınız interaktif video içeriklerinde çeşitli kurallar oluşturarak oyun ögelerini öne çıkarabilir ve etkiyi artırabilirsiniz. Çevrimiçi öğrenmede tek taraflı bilgi alımı var gibi görünse de etkileşimli videolar sayesinde daha derinlemesine bilgi alımı sağlanabilir. Uzaktan eğitim esnasında öğrenciler Cinema8 ile hazırlanmış zenginleştirilmiş bir içerikle karşılaşacaktır.  SCORM paketi olarak da kullanabileceğiniz etkileşimli e-öğrenme videoları, öğrencilerden ayrıntılı ölçüm almak için de idealdir.

İzleyenler daha dikkat çekici içeriklerle karşılaşır ve içerikte sunulan bu kısımlar daha çok akılda kalır. Bu durum marka için de geçerlidir. Bir markaya dair öğretici bir video içeriğine odaklanıldığı zaman etkileşim arttığında alınan verim de artmış olacaktır. Ayrıca bu yöntemi müşterilerinize de sunabilirsiniz. Aslında kullanımı kolay çok çeşitli etkileşim araçları sizin hayal gücünüzle değişecek ve şekillenecektir. Cinema8 Creative Studio ile bu ortamı sağlayabilirsiniz. Bir video içerisinde oluşturulan geri bildirimler, ödül sistemleri, ses ayrıntıları videonuzu daha çekici bir hale getirecektir. Oyunlaştırma sürecindeki temel amaç karşılıklı etkileşimi artırmakta ve elde edilen sonuçlarda bu durum hissedilebilmektedir. Oyunlaştırmayla birlikte, İçerikte ne ile karşılaşacağımız değişkenlik gösterebilmektedir, kişinin gösterdiği tepkiye göre farklı bir video gösterebilirsiniz.

Artık bağlantılarınızı farklı mecralarda paylaşabilir ve web sitesi üzerinden görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.  Video içeriklerinizi dünya ile paylaşarak daha çok kişiyle etkileşime girebilirsiniz. Cinema8 ile sınırsız bir hayal gücü kapıları sizlere açılmaktadır. Hazırladığınız etkileşimli videoları LMS'de yayınlamak üzere SCORM paketi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca videolarınızı izleyenlerin performansını takip ederek analizini de yapabilirsiniz. Videonuzun gerçek zamanlı olarak harita görüntülemesini bulabilir, içerikte yapacağınız bazı değişiklikler için fikir edinebilirsiniz. İnteraktif veya klasik videolardaki ısı haritasına, kullanım, lokasyon, cihaz ve tarayıcı, kullanıcı etkileşimlerine, interaktif videoya kaydedilen videolara gösterge panelinden, ekrandan ya da bilgisayarınıza indirilecek dosya yardımı ile erişilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder